Muscle cars komen massaal naar Joure

By  |  0 Comments

Liefhebbers van de Amerikaanse muscle cars konden zondag 9 september smullen bij bedrijf ‘Pedal to the Metal’. Voor het eerst was bij dit bedrijf in Joure een meeting georganiseerd. En dat trok niet alleen de bekende muscle cars, maar Amerikaanse dromen uit de jaren 50.

Op het parkeerterrein werden de Amerikanen neergezet die als muscle cars op de wereld zijn gezet. Voldeed je niet aan dit criteria, dan werd je vriendelijk doorverwezen naar een parkeerplek verderop. Bel Airs, Toronado, Pick-ups en andere slagschepen stonden daarom aan de zijlijn.

Op het parkeerterrein voor het bedrijf stonden de bekende Mustangs, Camaro’s en Chargers. Om inhoud te geven aan deze meeting werden ook bekers en geldprijzen uitgedeeld aan de deelnemers. Een Firebird uit 1972 kreeg de titel ‘hottest muscle car’, een Dodge Charger RT uit 1970 was ’the most original muscle car’ en de Plymouth Road Runner was ‘Best of show’.

Volgens Fred Dorland van Pedal to the Metal betekent de goede opkomst ook dat er een vervolg komt. Volgend jaar zal rond 9 september weer een meeting worden georganiseerd.

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *