Het Automobiel in januari: custom car special

By  |  0 Comments

Cover Het Automobiel januari 2015

Klassiekerliefhebbers houden allemaal van mooie, oude auto’s in originele staat. Nou ja, bijna allemaal: er zijn ook liefhebbers van heftig verbouwde klassiekers. Soms zijn dat eenvoudige aanpassingen die je zelf in je schuurtje kunt doen, maar vaak ook zijn het imposante verbouwingen waar een groot vakmanschap voor nodig is. In die wereld verdiepten we ons voor deze custom car special.

  • We namen een kijkje bij een Buick Century uit de jaren ’50 met 300 pk, airride en vlammenwerpers.
  • In het Louwman Museum staat misschien wel de ultieme hotrod, een schitterende Lincoln.
  • Een Ford uit 1932 met 500 pk, hoe zou dat zijn? We ontdekken het in dit nummer!
  • Stefan Lambrechts vertelt over zijn Volvo Amazon. Stefan is klassiekerliefhebber tot op het bot, maar laat wel graag zijn creativiteit en visie los op zijn klassiekers.
  • Liefhebbers van de ratlook doen uit de doeken wat ze bezielde toen ze besloten hun auto’s te ratten.

Natuurlijk gingen we ook nog met ‘normale’ auto’s op pad, los van de custom car special. In de dubbeltest nemen de Mercedes 300 en de BMW 502 het tegen elkaar op. In de koopgids vind je alle ins en outs voor het kopen van een auto die lange tijd het mikpunt van hoon was, maar nu toch enige cultstatus begint te krijgen. We vertellen je, kortom, hoe je de perfecte Austin Allegro vindt. Bovendien reden we met een andere Brit: de Bentley S3 Continental.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *