Automobiel november 2012

Automobiel in november

  • Aston Martin DB 2/4 – Aston Martin verkeerde na de oorlog weer eens in moeilijkheden. Maar het was het begin van een nieuwe periode. De beste ooit?
  • Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 – De Bruut. Zo werd hij wel genoemd, dankzij de beresterke 6.3 liter V8 motor. Sneller dan een Porsche, luxueuzer dan een Rolls-Royce?
  • Ford Vrienden en Rodeo – Het ene weekeinde koesteren ze klassieke Fords, het volgende rammen ze klassiekers. Liefhebbers of cultuurbarbaren?
  • Jaguar-verzamelaar – “Alleen het geluid al…” Het was genoeg voor een levenslange fascinatie voor het merk Jaguar. Nu heeft hij een schuur vol Jaguars.
  • Olyslager verrassing – Een instituut was het, Piet Olyslager. Nu heeft John Mulder een bijzondere vondst gedaan. Olyslager ontwierp voor Talbot en schreef zijn memoires!
  • Blaak Radiateurs – Waar worden SSK, Bugatti of Rolls-Royce radiateurs helemaal met de hand nieuw gemaakt? Gewoon in Nederland bij een uniek bedrijf!
  • Vauxhall Cresta – Kun je van een Vauxhall Cresta dromen? Blijkbaar wel, maar nu hebben we ook wel een uniek exemplaar gevonden!
  • Marktspiegel – Actuele prijzen en veilingopbrengsten
  • Spa Six Hours – De enorme Belgische snoepwinkel! Klassiek automobiel snoepgoed dan, want de echte liefhebber mag dit spektakel niet missen!
  • Columns: Rob Oudshoorn – als de dag van gisteren; met een XK naar Frankrijk Eoin Young – Over Howden Ganley, diplomatieke oplossingen in de F1 en Rob Walker Ard en Arnoud op de Weegh – De moed der wanhoop

[twocol_one]

Statistieken zijn prachtig. Wist u dat er zoiets bestaat als de ‘Happiness index’? Dat niet alleen, maar het Aziatische Bhutan wordt geregeerd op basis van ‘Bruto Nationaal Geluk’ als tegenhanger van het Bruto Nationaal Product en de pure focus op economische groei. Ook het onderzoeksbureau Gallup heeft veel onderzoek gedaan naar geluk en komt regelmatig uit met een lijst met de gelukkigste landen. Daarin staat Nederland op een vierde plaats! Dat verbaast misschien, wanneer je ons allemaal hoort klagen over politiek, economie, de regering en misschien wel het belangrijkst: het weer! Toch zijn er maar vier landen die hoger scoren in de geluksindex. Denemarken staat op 1, gevolgd door Finland en Noorwegen, terwijl Zweden met ons op een gedeelde vierde plaats staat.

Het meest ongelukkige land is Togo. Al jarenlang, terwijl daar het weer toch veel beter is. Het bestuderen van statistieken maakt veel duidelijk. In Togo hebben ze namelijk maar twee auto’s per 1000 inwoners! Daar wordt je toch doodongelukkig van? In Nederland zijn op 1000 inwoners maar liefst 490 auto’s! Geen wonder dat wij zo gelukkig zijn. Betekent dat dus dat de andere landen – die nog iets gelukkiger zijn dan wij – nog meer auto’s hebben? Dat blijkt inderdaad het geval. Zowel Finland, Zweden, en Noorwegen hebben meer auto’s dan wij. Alleen nummer 1 niet. Maar dat moet dan wel de uitzondering zijn die de regel bevestigt!

[/twocol_one] [twocol_one_last]

Maar goed, dat wisten we natuurlijk al langer; auto’s leveren op welke manier dan ook een belangrijke bijdrage aan het geluksgevoel. Dat kan zijn door eraan te werken. Zoals ze bij Blaak doen. Het moet prachtig zijn om een Bugatti of een SSK te zien staan en te weten dat jij eigenhandig die radiateur gemaakt hebt. Soms roept ook het verzamelen geluksgevoelens op. Jaguar-verzamelaar Ruijgrok begon met een XJ6… nu heeft hij een schuur vol van die roofkatten.

Maar het moet toch helemaal mooi geweest zijn om David Brown te zijn. Hij reageerde op een advertentie de Times waarin een ‘High Class Motor Business’ te koop aangeboden werd. Hij kocht het legendarische Aston Martin voor 20.500 pond Sterling en eenmaal op dreef kocht hij ook Lagonda voor 52.500 pond Sterling om vervolgens de carrosseriebouwer Tickford uit Newport Pagnell ook nog in te lijven. Het resultaat was meer dan de som der delen; met een nieuw team, een nog door W.O. Bentley ontworpen Lagonda DOHC motor en een nieuwe bedrijfsruimte begon het merk zijn meest illustere periode met sportieve successen en tal van tot de verbeelding sprekende modellen, allemaal met de initialen DB. Auto’s maken dus gelukkig, de cijfers bewijzen het. Net als de cijfers aantonen dat je jezelf, eenmaal ouder dan 100, geen zorgen meer hoeft te maken. Volgens de statistieken overlijdt namelijk vrijwel niemand boven de 100…

[/twocol_one_last]

Het Automobiel verschijnt 12 keer per jaar

UITGEVER Peter Wilbers

UITGAVE Het Automobiel is een uitgave van Wilbers Publishing bv Postbus 10, 7070 AA in Ulft, Tel: 0315 – 68 13 26, Fax: 0315 – 63 08 13 info@hetautomobiel.nl, www.hetautomobiel.nl

HOOFDREDACTIE Oscar Wilbers, oscar@hetautomobiel.nl Postbus 10, 7070 AA in Ulft

REDACTIONELE MEDEWERKERS Marina Block, Dirk de Jager, Max de Krijger, Ton Lohman, John Mulder, Berry Zand Scholten, e.a.

MEDEWERKERS VOITURE’S NIEUWS Ignatius de Bakker, Don van Gool, Pim van der Veer, Henry Soenarko

VORMGEVING Wilbers Publishing bv

FOTOGRAFIE Maarten Wilbers, Dirk de Jager, Marina Block e.a.

ADVERTENTIEVERKOOP Christina Djermor, Marlot Wopereis Tel. 0315 – 68 13 26, Fax: 0315 – 63 08 13 advertenties@hetautomobiel.nl Alle advertentie-contracten worden afgesloten conform de Regelen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd bij de rechtbanken in Nederland, aangevuld met de door de uitgever vastgestelde algemene bepalingen.

ABONNEMENTEN NL & B € 49,50 per jaar, buitenland op aanvraag. Losse nrs. € 4,95. Het abonnement kan elk moment ingaan en wordt automatisch verlengd, tenzij schriftelijk is opgezegd.

BANK / GIRO Bankrek. nr.: 59.18.13.823 / Giro: 98.85.87 Voor België: ABN Brussel nr.: 720-520.65.00-37 IBAN nr: NL18ABNA 0591813823, Swift – BIC code: ABNANL2A

© COPYRIGHT 2012 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. ISSN 1572 – 2392